Omgeving

In de omgeving van de camping is veel te doen. Hieronder vindt u greep uit de mogelijkheden.

Noordzeestrand

De ligging van Camping “De Markiess” is uitstekend. Het Noordzeestrand met zijn zuivere zeelucht bevindt zich op ongeveer 3 km afstand en is goed bereikbaar per fiets of auto en u kunt er ook met een mooie wandeling gemakkelijk komen via Bergen aan Zee of Egmond aan Zee, de keuze is aan u.

Egmond aan Zee

Egmond aan Zee, op 10 fiets-minuten afstand van de camping, is de bekendste van de drie Egmonden. Ooit is het ontstaan als vissersplaatsje maar al sinds het begin van deze eeuw heeft het een toeristisch belang. Zowel het vissers- als toeristische verleden is nog duidelijk in het straatbeeld terug te vinden. Prominent aan de boulevard staat de vuurtoren Jan van Speyck die vanaf het hele dorp te zien is. Het brede strand biedt talrijke voorzieningen als paviljoens en zeil- en surfmogelijkheden. Het dorp biedt de vakantieganger veel vertier. Terrassen, restaurants, sportvoorzieningen en een winkelgebied met voor ieder wat wils. Waar de bebouwing van Egmond aan Zee ophoudt, begint de natuur van het Noordhollands duinreservaat

Bergen

Van oudsher heeft Bergen een aantrekkingskracht op bezoekers, wat mede wordt veroorzaakt door de ligging van het dorp aan de rand van duinen en natuur. Het is al meer dan 1000 jaar oud en gebouwd rondom de uit de 15e eeuw daterende Ruïnekerk. In en nabij het centrum staan monumenten als het villapark Meerwijk, gebouwd rond 1915 in de stijl van de Amsterdamse School. Van oudsher is Bergen een kunstenaars gemeente die de rust en ruimte als inspiratiebron beschouwen; brede lanen met veel groen en grote woningen vlakbij de natuur.

Op 3 kilometer westelijk ligt Bergen aan Zee, slechts door één duinenrij gescheiden van strand en Noordzee. Het dorp ligt midden in de natuur van de Boswachterij Schoorl en het Noord-Hollands Duinreservaat. ‘s Zomers is het dorpje vooral badplaats met een vrij toegankelijk strand met diverse voorzieningen en aan de noordzijde een gebied voor naaktrecreatie. Niet alleen om te baden, maar ook voor surfers en catamaranzeilers is dit dorp aan te bevelen. Daarnaast is hier een Zee-aquarium gevestigd waar een beeld wordt gegeven van zeebewoners uit de gehele wereld.

Alkmaar

Alkmaar heeft een rijk verleden en ruim 400 monumenten. De Waag stamt uit de 14e eeuw, het Stadhuis uit de 16e eeuws. In de stad bevinden zich ook vele hofjes en tezamen met gevels en grachten geeft dit de stad een aparte uitstraling.

Alkmaar is een Hollandse kaasstad. Vanaf de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september wordt hier op vrijdagmorgen van 10 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden. De kazen worden door de handelaren via het traditionele handjeklap verkocht. Daarna komt het 400 jaar oude kaasdragersgilde in actie komt om met berries de kaas af te voeren, nadat de partij in de Waag is gewogen. Bij de kaasmarkt is het Kaasmuseum gevestigd. Het museum voor zuivelbereiding bevindt zich in het Waaggebouw.

Alkmaar bevindt zich op ongeveer 4 km van de camping en is goed bereikbaar per fiets en met de auto.

Amsterdam

Wat maakt Amsterdam nu zo geliefd? Zijn het de grachten en bruggetjes, de rijke historie van de stad, het culturele aanbod, de gezellige wijken met cafés en curiosawinkeltjes of de stadsparken waar je ogen en oren te kort komt? Of is het het liberale karakter van Amsterdam waar het weinig uitmaakt welke huidskleur, geloof of seksuele voorkeur je hebt. Het is die combinatie die de stad Amsterdam zo uniek maakt. Doe zoals elke Nederlander: spring op de fiets en ontdek het zelf!

Amsterdam is het best te bereiken met de trein van uit Alkmaar en Heiloo. Plan hier uw treinreis.

Comments are closed.